Aspencat

Discografia (2)

Allà cap al 2006 uns joves valencians de la comarca de la Marina Alta publicaven la seva primera maqueta com a Aspencat i començaven a donar guerra als escenaris de les festes majors dels pobles veïns a base de música d’arrel jamaicana. 11 anys, 5 treballs discogràfics i més de 600 concerts després, aquells jovenets de Xaló s’han transformat en una de les bandes de referència de la música cantada en català facturada al País Valencià. En realitat, són la darrera gran banda de la generació que va créixer cantant i protestant en català a l’època més fosca del Partit Popular Valencià. La mateixa generació que va aconseguir sobreviure i triomfar per tot l’estat com els desapareguts Obrint Pas, La Gossa Sorda o Orxata.

Tot i això, Aspencat van plegar l’any 2017 en el seu moment més dolç. El moment en què havien publicat Tot és ara, un disc on la seva música havia sabut sintetitzar totes les influències, mesclar-les dins la coctelera junt amb unes gotes de llaüt i acordió per afegir una tonalitat mediterrània en la seua justa mesura i aconseguir la barreja perfecta.

Utilitzem cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.