Caritat Humana 2017

Caritat Humana  008HLYCD

Caritat Humana no és una gamberrada, el caprici d’un personatge mediàtic àvid de protagonisme o una “patillada”. No. Caritat Humana és el millor disc que podia signar una ment inquieta i plena de prismes com la de Jair Domínguez. Una col·lecció de cançons firmada per tots els personatges que s’amaguen dins del seu caparró inquiet. Del punk al tendre. Del provocador al catxondo. Del seriós al bufó. Sense cap mena de dubte, un disc ple de bones cançons i grans tornades. De bones lletres, amb la motivació de remoure coses i adoctrinar la mainada. O potser no. Potser tan sols es tracta d’escriure una banda sonora que acompanyi les cerveses. Caritat Humana firma cançons de calat rock’n’roll com “Amb un Martell”, “Gordes d’arreu del món” o “Foc al tribunal” juntament a joies pop com “La iaia” o “Mentre hi hagi cervesa” i altres de més sofisticades com “M’agrada lo blanc” o “La furgoneta de l’Oleguer”, “Balleu, fills de puta” o “Tortugues”, que haurien pogut firmar els Very Pomelo de la millor època.

Caritat Humana crea un univers de personatges secundaris, perdedors entranyables, que podrien protagonitzar qualsevol pel·lícula de Todd Solondz. Canta a la dona grassa a la que només li sobra amor, a la soferta dona d’en Freezer, al pobre diable que vol votar al PP, a la furgoneta antisistema de l’Oleguer, als jutges que volen apagar fogueres amb alcohol, als amants del “blanc” i les grans metàfores poètiques... També té moments pel cinisme, com el que tanca el disc, amb la frase memorable “mentre hi hagi cervesa, no hem de patir per res” o el hit “Balleu fills de puta” on la policia de l’ordre mundial convida amb l’elegància que la caracteritza, a ballar pel bé de la humanitat. I moments més íntims, on aflora el Jair Domínguez més assossegat, com a la declaració de principis de “Tortugues”. Sí, sembla mentida, però ell firma un ferm i serè “Estimo les tortugues amb el seu caminar lent, no importen les modes, elles van fent. Cap aquí i cap allà, que el tauró se’t vol menjar. No cal tenir pressa quan saps el lloc on vas”.

Utilitzem cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.